Home Egyéb CKP HÍRLEVÉL

CKP HÍRLEVÉL

2017-05-27

Tartalom: Sajátos nevelési igény: Szakmai fórum, törvénymódosítás, történések; Megalakult az Érdekvédő Szülők Csoportja; Szakgimnáziumi érettségi tapasztalatai; Száz pontban a közoktatás megújításáért – tézisek egy új oktatási törvényhez; Tankönyvrendelés: anomáliák és közvéleménykutatás; Elemzések a Kockás könyvről; Tagszervezetek hírei; Sajtófigyelő

Gyorsabban és több információhoz jutsz, ha követsz bennünket a Facebookon!

 


EBBŐL A GÖDÖRBŐL MÁSSZUNK KI EGYÜTT- Sajátos Nevelési Igény – Gödör Klub, május 23.

A Civil Közoktatási Platform a Lépjünk, hogy Léphessenek Közhasznú Egyesület, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete és a Csak Együtt Van Esély csoport társrendezésével szakmai fórumot tartott szülők, szakemberek, diákok számára…(tovább)

 

 


Megalakult az ÉSZ – Érdekvédő Szülők Csoportja

Megalakult az ÉSZ, az Érdekvédő Szülők Csoportja. A kezdeményezők között ott volt két tagszervezetünk, a CSEVE csoport és a Lépjünk, hogy léphessenek Egyesület. A csoport Facebook-oldalán csatlakozásra buzdítja az SNI/BTMN szülői csoportokat…(tovább)

 

 


Mit tettünk, mi történt – az SNI/BTMN tanulókat érintő törvénymódosítás dokumentumai

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Köznevelési törvény tervezett módosításai kedvezőtlenül érintik a sajátos nevelési igényű gyermekeket. Cikkünkben összefoglaljuk, mit tettünk és mi történt a tervezet megjelenése óta…(tovább)

 

 


Lezajlott az írásbeli szakmai érettségi a szakgimnáziumokban – Tapasztalatok

Mint arról korábban többször írtunk, a mostani érettségin a szakgimnazistáknak olyan új szakmai érettségi tárgyból kell vizsgázniuk, amelynek követelményeit egy négy hónappal korábban, december 28-án megjelent rendelet szabályozza…

A szakmai tárgyak írásbeli érettségijét május 17-én tartották.

A Tanítanék Mozgalom várja az érettségivel kapcsolatos visszajelzéseket. Kérjük, minél többen jelezzétek tapasztalataitokat!

Cikkünkben összefoglaljuk, amit már tudunk. (tovább)


Száz pontban a közoktatás megújításáért – tézisek egy új oktatási törvényhez

A CKP-tag Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társaság munkacsoportja 100 pontban foglalta össze azokat a téziseket, amelyek egy kormányváltás esetén haladéktalanul meghozandó közoktatási törvény alapjául szolgálhatnak. A tézisek itt olvashatók. (tovább)

 

 


Utójáték a tankönyvrendeléshez

A tankönyvrendelés leadása, a rendelési felület lezárása után sok iskolát a rendelés módosítására, nem állami tankönyvek rendelésének államiakkal való lecserélésre szólított fel a tankerület. Cikkünkben az idei tankönyvrendelés más anomáliáival is foglalkozunk. (tovább)

 

 


Szülői vélemény a tankönyvtémában

Lezárult a szülők körében a tankönyvválasztással kapcsolatban végzett felmérés. Érdemes megismerkedni az eredményekkel! (tovább)

 


Elemzések a Kockás könyvről

Felkerültek a Facebookra az Új Pedagógiai Szemlében korábban megjelent elemzések posztjai:

Gloviczki Zoltáné („A Civil Közoktatási Platform Kockás könyve a maga igen apró egyenetlenségeivel, továbbgondolásra érdemes elemeivel együtt is a 2010-es évek legfontosabb oktatáspolitikai dokumentuma”):

és Erőss Gáboré (A szerző írásában főként a Kockás könyv „Alapvetés”-ére és két másik témára-fejezetre: az „oktatási ügyek társadalmi egyeztetésé”-re és az „esélyegyenlőség, szelekció, szegregáció”-ra koncentrál.)

Olvassátok el, osszátok meg a cikkeket, és főleg: reflektáljatok!


 

TAGSZERVEZETEK HÍREI

OFOE

Elérhető az OFOE tanárok, diákok, szülők körében a közoktatással kapcsolatban végzett nagymintás közvélemény-kutatásának teljes tanulmánya.

A közvélemény-kutatásról itt írtunk részletesen.

 


Független Diákparlament

Országos diákfórumot tart a Független Diákparlament   június 3-án. 

https://www.facebook.com/diakparlament/posts/865968716886800

A meghívóban állást foglalnak a szakgimnáziumi érettségivel és a CEU politikai alapon történő ellehetetlenítésével kapcsolatban.

 


Nyelvoktatásért Egyesület

Az egyesület szakértői részt vesznek a Szülői Hang nyelvoktatással kapcsolatos kérdőívének kiértékelésében.


 

SAJTÓFIGYELŐ 05.05-05.23.