Home HírekHírek Megalakult az ÉSZ – Érdekvédő Szülők Csoportja

Megalakult az ÉSZ – Érdekvédő Szülők Csoportja

2017-05-24

Megalakult az ÉSZ, az Érdekvédő Szülők Csoportja. A kezdeményezők között ott volt két tagszervezetünk, a CSEVE csoport és a Lépjünk, hogy léphessenek Egyesület. A csoport Facebook-oldalán csatlakozásra buzdítja az SNI/BTMN szülői csoportokat.

Az ÉSZ a CKP-tól független szervezet, tagjai saját döntésük alapján tetszőlegesen viszonyulhatnak a CKP-hoz. A CKP a témához tartozó akciókban, véleményalkotásban számít az ÉSZ-re – és ők is számíthatnak a CKP szakmai támogatására. A Gödörben tartott fórum jó példáját mutatja az együttműködés lehetőségének.

Részlet a felhívásból (osszátok meg, juttasátok el az érintettekhez!)

Mi, az Érdekvédő SZülők – ÉSZ csoport tagjai hiszünk benne, hogy együtt, összefogva többet tudunk elérni.

Miért jó és mit tehet az ÉSZ csoport?
Közösen léphetünk és tájékoztathatunk!

Célunk, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg mindennapjainkat. Külön-külön mind sokat tettünk már, de együtt hatékonyabbak lehetünk.

Az elmúlt években a Facebookon szerveződő szülői közösségek eredményes akciókat tudtak végrehajtani.

Az a cél, hogy mi és gyermekeink láthatóak legyünk. Egy-egy alkalommal olyan eseményt, megmozdulást, tiltakozást, petíciót szervezzünk vagy esetleg levelet írjunk, amely nagy nyílvánosságot kap – ez csak közösen valósítható meg.

Az Érdekvédő SZülők-ÉSZ csoport alkalmas arra, hogy a csoportok együtt ötleteljenek, közösen lépjenek, egyeztessenek egymással.

Reméljük, sokan gondolják még azt, hogy a gyermekeink sorsába és a saját helyzetünkbe nem szabad beletörődnünk és érzünk magunkban annyi erőt, hogy a korlátainkat áttörjük.

A közös fellépésünk felhívhatja ránk a figyelmet és egyben pozitív példával is szolgálhat.