Home Egyéb  Kisokos akciót szervező szülőknek

 Kisokos akciót szervező szülőknek

2022-12-09

„Ha a ti iskolátokban még senki nem állt ki a tanárokért és az élhetőbb oktatásért, de te mindig érdeklődve olvasod a szülői akciókat, akkor ez a te sorvezetőd!” – Szülői közösségszervező kisokost állított össze a Magyar Anyák. A kisokost a kiemelt információk után olvashatod.

Ha  akciót szervezel, és szeretnéd, ha minél többeket elérjen, jelezd a tankerületek tiltakozó hálózatában! Ehhez be kell lépned az Országos tiltakozás a pedagógusokat ért fenyegetések ellen Facebook csoportba. 

Ha azt szeretnéd, hogy szolidaritási akciód, tüntetésed felkerüljön a tiltakozások CKP által gondozott térképére, töltsd ki a https://www.tanitanek.info/reszveteli-form/ űrlapot. A korábbi térképek ide kattintva láthatók!

Mindemellett támogathatjátok a sztrájkban, polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusokat, mások akcióit. Erről itt olvashatsz bővebben.

A Tanítanék  szolidaritási akciója keretében az akciókra gyűjtött pénzből meghatározott összeget mások által szervezett akciók dologi kiadásainak fedezésére fordít. Ha szükséged van támogatásra, hozzájuk is fordulhatsz!

 

 

Kisokos

  1. Ellenőrizd, hogy az iskolád tankerületének, már van-e Facebook oldala: ha van, akkor csatlakozz, ha nincs, akkor hozz létre egy újat a környékbeli iskolák szüleinek.
  2. Küldd el a Facebook oldalatokat a magyaranyak@kreativellenallas@gmail.com-ra és segítenek beindítani, meghirdetni.
  3. Szervezzetek kisebb akciókat: krétafestéssel tanárok bátorítása az iskola előtt, oktatás jelének kirakása a kerítésre stb.
  4. Ha már vannak aktív tagok, szervezz heti rendszerességű online megbeszéléseket a csoporttal és ismertesdmeg velük a tanárok és diákok  9 pontos követelését. ( A 9 pontot és a hozzájuk tartozó magyarázatot itt elolvashatod.)
  5. Az országos sztrájknapokat hirdessétek meg az osztályokban is és ne vigyétek iskolába aznap a gyerekeket.
  6. Az akciókat küld el Az országos tiltakozás a pedagógusokat ért fenyegetések ellen Facebook csoportnak és a CKP-nak.
  7. Bármilyen retorzió esetén keresd fel a TASZ jogsegély szolgálatát (jogsegely@tasz.hu), ahol ingyen kapsz tájékoztatást, segítséget.
  8. Ne hagyd, hogy elüljön a lelkesedés, mert most az egész országnak össze kell fogni! Álljunk ki a a gyermekeink és a jövőnk érdekében!