Home Kiemelt témákSztrájk, PE Hogyan támogathatom a pedagógusokat, az oktatási mozgalmat? Összefoglaló az adománygyűjtésekről

Hogyan támogathatom a pedagógusokat, az oktatási mozgalmat? Összefoglaló az adománygyűjtésekről

2022-12-05

A pedagógussztrájkok kezdete óta sokan kívánják anyagilag is támogatni a sztrájkolókat, polgári engedetlenségben résztvevőket, a különféle akciók szervezőit. A tüntetéseken folyó adományozás mellett erre különböző adományozó felületeken és banki átutalás formájában is lehetőség van.

Utolsó aktualizálás: 2022.12.05.

Legismertebb lehetőségek

Alábbiakban – nem fontossági, hanem ábácé-sorrendben – felsoroljuk azokat a legfontosabb lehetőségeket, ahol az adományozás túlmutat egy-egy szervezet támogatásán.  A Tanítanék mozgalmi, akciós célú gyűjtése kivételével mindegyik adománygyűjtő akció mind a munkabeszüntetésben résztvevők, mind az akciók támogatását szolgálja – közleményben van lehetőség a cél szűkítésére.

Oktatással a Demokráciáért Alapítvány

A sztrájkolók és polgári engedetlenségben résztvevők, elbocsájtottak bérkiesésének pótlása,  szakszervezeti tagságtól függetlenül, valamint az alapítvány közoktatási céljainak (tájékoztatás, szakmai munka, dolgozók segítése) támogatása. (Jelenleg az alapítvány osztja szét a Tanítanék Mozgalom által a  munkabeszüntetésben résztvevők számára gyűjtött összegeket is.)

Ez az alapítvány kezeli jelenleg az  Egységes Diákfront támogatásait is.

Számlaszám: 11707000-22230573-00000000

A közleményben jelezhető a támogatandó cél.

Egységes DiákFront (EDF)

Az EDF-nek nincs saját adminisztratív szervezete, így a nekik szánt adományokat – a cél megjelölésével – az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány részére kell átutalni, a fent jelzett  11707000-22230573-00000000 számlaszámon.

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

A jövedelemkiesés miatt támogatást igénylő PDSZ-tagok támogatása, sztrájkszervezés , jogsegély, kampányok, akciók, a Ne dolgozz ingyen oldal működtetése

Számlaszám: 11713005-20411756-00000000

Közleménybe: Támogatás

vagy az adjukossze.hu támogatási felületén

Pedagógusok Szakszervezete akcióalap

A jövedelemkiesés miatt támogatást igénylő PSZ-tagok támogatása, tiltakozó akciók, kiemelten a 2022. november 26-án a Kossuth térre meghirdetett tüntetés

Számlaszám: 11707024-20104436-00000000

A közleménybe: „sztrájktámogatás” vagy „tüntetés”

Tanítanék Mozgalom

A Mozgalom és a befizetéseket kezelő Humán Platform többféle célra gyűjt, ezért banki átutalás esetén feltétlenül jelezni érdemes a célt a közleményben!

Számlatulajdonos és számlaszám: Humán Platform Egyesület 16200223-10020016

Sztrájk vagy polgári engedetlenség miatt kieső jövedelmek pótlására ezen a felületen lehet adományozni, banki átutalásnál pedig a Munkabeszüntetésre szót kell a közleménybe írni.

A Tanítanék működésére, akcióira ezen a felületen lehet adományozni, banki átutalásnál pedig a Tanítanék szót kell a közleménybe írni.

A Tanítanék  szolidaritási akciója keretében az akciókra gyűjtött pénzből meghatározott összeget mások által szervezett akciók dologi kiadásainak fedezésére fordít. Ha erre a célra kívánsz adományozni, a Szolidaritási akcióra megjegyzést érdemes a közleménybe írni.

Egyéb adománygyűjtések

Adjukossze.hu

Számos szervezet az adjukossze.hu oldalon végzi adománygyűjtését. Ezeket a főoldalon az Oktatás kategóriában (relevancia szerint sorba rakva), vagy direkt kereséssel találhatod meg. Itt adományozhatsz például az október 23-i tüntetést szervező ADOM Diákmozgalomnak.

TÁMOGASD A TANÁROK KÜZDELMÉT A BÍRÓSÁGON IS!

Adományod lehetővé teszi, hogy ne az elbocsátott, kiskeresetű, jogos járandóságaiktól megfosztott tanároknak kelljen majd az állam megbízottjainak fizetni. Ahogyan azt is segíted, hogy az igazukat kereső pedagógusok minden hazai jogi fórumon megpróbálhassák sikerre venni ügyüket: tudjanak majd fellebbezni is.