Home Kiemelt témákSztrájk, PE Térképen a december 8-i sztrájkok, akciók is!!!

Térképen a december 8-i sztrájkok, akciók is!!!

2022-12-06

Utolsó frissítés: 2022.12.16. 19:48

Ez már az ötödik sztrájknap. A szakszervezetek és a mozgalmak ígéretüknek megfelelően nem állnak le. Egy sztrájknapon átlagosan tízezer iskolai dolgozó tiltakozik, és több tízezer azok száma, aki az egyéb tiltakozásokban részt vesznek. Térképen mutatjuk ezt a napot is.

 Az alábbi térképen az előzőektől  eltérően a sztrájk mellett más tiltakozásokat is megmutatunk, de csak azokat, melyekről a PDSZ-nek, a PSZ-nek, a Tanítanéknak, a Tanárok a tanárokért mozgalomnak vagy a CKP-nak információja van. Az adatok közel sem véglegesek. A folyamatosan érkező információkkal térképünket naponta frissítjük.

A térképen már 100 település több mint 520 tiltakozó eseménye látható. Több mint 8400 iskolai dolgozó, és meg nem számlált szolidaritást vállaló diák és szülő fejezte ki tiltakozását ezen a napon. Egyes helyekről intézményi, máshonnan települési szintű adatokkal rendelkezünk.

Az 2022/2023-as tannév őszi félévének tiltakozásaiban  legalább 310 település, legalább 1100 intézményében 2700 körüli tiltakozó akcióról van információnk. Számos intézményben a tiltakozó események száma már a tízet is meghaladja.

A december 8-i és a korábbi tiltakozások helyszíneit az alábbi két térképeken böngészheti.

 

Az összesített térkép közvetlen linkje: https://www.easymapmaker.com/map/oktatasi_tiltakozas_2022

A térkép közvetlen linkje, ami alatt az intézmények teljes vagy szűrt listája is megjelenik: https://www.easymapmaker.com/map/pedsztrajk20221208

Egyéb térképek a tiltakozásokról

Korábbi térképeink itt érhetők el. Az őszi eseményeket összefoglaló cikkünket itt olvashatja.

Az 2022/2023-as tannév őszi félévének tiltakozásaiban legalább 300 település, legalább 1000 intézményében 2100 körüli tiltakozó akcióról van információnk. Számos intézményben a tiltakozó események száma már a tízet is meghaladja.

Ha még nem vagy a térképen

Mint írtuk, a térképek csak azokat az adatokat tartalmazzák, amikről információnk van. Ezek elsődleges forrásai az alábbi űrlapok:

Ha kitöltötted, türelmet kérünk, igyekszünk rendszeresen frissíteni a térképeket.

Így használd a térképet!

A térképen az egyes jelölőkre kattintva megjelenik az adott intézmény adatlapja.

Az egyes színek fenntartó- vagy iskolatípusokat jelölnek. A térkép alatt az egyes cseppeket ki- és bekapcsolhatjuk.

A térkép közvetlen linkjén, ahol a típusok kapcsolgatásával vagy a térkép felső részén lévő keresés funkcióval a térkép alatti lista is változik.