Home Önfejlesztő CKP a Részvétel Hónapján

CKP a Részvétel Hónapján

2024-10-09

A Civil Kollégium Alapítvány szervezésében idén is megrendezésre kerül a Részvétel Hónapja, melyen a CKP is részt vesz egy rendezvénnyel. Az Önfejlesztő Közösségek Projekt keretein belül, online workshop formájában már sikeresen debütáló esemény ezúttal személyes részvétellel az ELTE PPK épületében kerül megrendezésre, Együtt a fenntarthatóságra nevelésért! címmel 2024. október 16-án 16:00-18:00 között.

A Föld-védő életmódra nevelés erősítése közös ügyünk Milyen módszerekkel tudunk a közös ügyért, környezetünkért, jövőnkért tenni? Mi az óvodák-iskolák használóinak feladata, felelőssége, lehetősége Milyen az az iskola, milyen az a módszertani kultúra, amely segít a helyi ügyekbe bevonódni és cselekedni?
A cél, hogy a résztvevők találjanak maguk körül ügyeket, amikért tehetnek és/vagy másokat bekapcsolhatnak a társadalmi tevékenységbe. Például: az öröm-bánat térképezés segít megtalálni a védendő és javítandó területeket; a projekt és a közösségi tudomány módszertana, a nyilvánosság részvétele a tudományos kutatásban segítenek a cselekvésben.
 
Az együttműködéshez fontos, hogy ismerjük meg egymás szempontjait. Keressük a témákat és módszereket a közös célok és cselekvés megtalálásához!
 
Várjuk hallgatók, pedagógusok, pedagógusjelöltek, szülők és középiskolás diákok jelentkezését!