Home Kiemelt témák Petíció és szülői, tanári beadványok az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához

Petíció és szülői, tanári beadványok az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához

2022-10-03

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közösen fordul petícióval az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához. Az október ötödikére meghirdetett országos sztrájk keretein belül tervezik átadni Budapesten, Győrben, Miskolcon és Pécsen. Budapesten 14.30-kor kerül rá sor a Falk Miksa utcában. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon, október 4-én látogatják meg, mert ezekben 5-én nincs félfogadás. 

A petícióban foglaltakat tanárok, szülők is aláírhatják, illetve nyilatkozatok, levelek személyesen is hozhatók, amelyeket csatolnak a petícióhoz. Ehhez nyújthatnak segítséget az alábbi levélminták (a megfelelő adatok behelyettesítendők).

Október 5.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete petíciót adtak át az Alapvető Jogok Biztosának, hogy képviselje a pedagógusok sztrájkhoz való jogát. A petícióban kiemelték, hogy alkotmányos alapjogok sérülnek: több aspektusában is sérül a gyermekeké, a munkavállalóké, valamint a szülőké. A petíciót a TASZ segítségével írták meg, melyet itt közzé teszünk.

(Cikkünket frissítettük)