Home HírekHírek 6 év után újabb miskolci nyílt levél a közoktatásról

6 év után újabb miskolci nyílt levél a közoktatásról

2022-02-04

6 év után újabb nyílt levéllel fordultak a miskolci pedagógusok a közvéleményhez, mert az oktatás helyzete ez idő alatt nemhogy javult volna, de kifejezetten romlott.

2022. február 3-án, az első Hermanos nyílt levelet megerősítő tüntetés 6 éves évfordulóján a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete szervezésében újra utcára vonultak a miskolci pedagógusok, és újra nyílt levélben számoltak be a közoktatás állapotáról. Ki fog tanítani? tették fel a kérdést a demonstrációra való felhívásukban.

A 2022-es nyílt levél közel 200, miskolci, állami fenntartású gimnáziumban dolgozó tanár támogatásával indult útjára, és ezen a linken olvasható és írható alá : https://szabad.ahang.hu/petitions/ujabb-miskolci-nyilt-level-a-kozoktatas-helyzeterol

A nyílt levél szövege innen is elérhető: https://ckpinfo.hu/2022/02/03/miskolci_nyilt_level_2022/

Az első Hermanos nyílt levél azóta eltűnt az internetről, de honlapunkon elérhetővé tettük: https://ckpinfo.hu/2015/11/27/herman_nyilt_level/

A CKP 2016. február 16-i létrejötte az első nyílt levél által felgyorsított szakmai összefogásra irányuló folyamatok következménye. A kb. 60, oktatás területén működő szervezetet tömörítő CKP azóta is szakmai háttérrel támogatja az oktatás megújításáért küzdő követeléseket.