Home HírekHírek Ne lőjetek!

Ne lőjetek!

2017-09-20

A Hívatlanul Csoport NE LŐJETEK! címmel elindított tiltakozó akciójához a CKP, illetve 16 tagszervezete, valamint több mint 1000 magánszemély csatlakozott már az első napokban. A Csoport honlapján közzétett felhívás nyomán azóta is folyamatosan nő a csatlakozók száma.


NE LŐJETEK!


Az 1611/2017. (IX. 5.) kormányhatározat szerint 2017-ben és 2018-ban 40 lőtérre 17 464,32 millió forintot szán a kormány, majd a program második ütemében előkészítik még 67 lőtérkiviteli tervét, további 1283,3 millió forintért.

Ha az első negyven lőtérre elkülönített összeggel kalkulálunk (40 lőtér + tervezés= 18 747 millió, a további 67 lőtér teljes kivitelezése garantáltan több lesz mint a 18 és fél milliárd másfélszerese), a tervezett beruházás minimum 46 milliárd forintba kerül majd, s itt még nem számoltunk azzal a hazai gyakorlattal, hogy rendszerint a tervezett összeg többszöröse fogy el a kivitelezés során.

Az ún. Honvédelmi Sportközpontokhoz (sic) helyszínt keresve a Klebelsberg Központ az iskolaigazgatóknak küldött levelet, van-e náluk 6×15 méteres elkeríthető terület.

Ha eltekintünk attól a ténytől, hogy ép ember a huszadik század borzalmai után szeretni akar és nem háborúzni, egy józan és előrelátó oktatási kormányzat a gyerekeket szolidaritásra, békés együttélésre, a tudás és a mozgás örömére nevelné, de semmiképpen sem militarizálná, ez az összeg akkor is elegendő lenne:

  • 1000 fejlesztőpedagógus/gyógypedagógus körülbelül tizenhárom évi fizetésére (bruttó 300 000 forint /hóval számolva)
  • 1000 pedagógiai asszisztens (E kategória) 24 évi fizetésére
  • 180 000 db interaktív táblára (252 030 Ft-os átlaggal számolva)
  • 180 tornaterem építésére (256 milliós beruházással számolva)

Kérjük a szülőket, pedagógusokat, kérünk minden felelős állampolgárt, hogy minden lehetséges módon tiltakozzon a gyerekek militarizálása ellen, az adóforintjaink rossz célra fordítása ellen!

Hívatlanul Hálózat


ELSŐKÉNT CSATLAKOZÓ SZERVEZETEK

Civil Közoktatási Platform, Tanítanék Mozgalom, Hálózat a Tanszabadságért, Oktatói Hálózat, Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének Elnöksége, Magyartanárok Egyesülete, Igazgyöngy Alapítvány, SZOCSOMA Alapítvány, OFOE (Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete), Szülői Hang, STEP – Szegedi Pedagógusok Együttműködési Platformja, Csak Együtt Van Esély – CSEVE csoport, Magyar Európai Nők (MENŐK), PDSZ, Független Tanerők Hangja, Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)

ÍRD ALÁ TE IS: http://hivatlanul.com/ne-lojetek/

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: Kormanyhatarozat-irja-elo-a-hazafias-testnevelest