Home MagunkrólSzervezet Lezajlott a CKP Plenáris Gyűlése

Lezajlott a CKP Plenáris Gyűlése

2017-04-10

Április 7-én, pénteken tartotta a Civil Közoktatási Platform hatodik plenáris gyűlését. A gyűlés elfogadta a CKP küldetésnyilatkozatát és rövidtávú stratégiáját, bevezette a pártoló szervezet, illetve a pártoló tagság intézményét, és támogatta a Civil Közoktatási Alapítvány létrehozását. Felhatalmazta továbbá az Ügyvivő Testületet a CEU melletti szolidaritást kifejező nyilatkozat megfogalmazására.

A határozatok mellett beszámoló hangzott el az előző plenáris óta történtekről és a közeljövő terveiről. Meghallgathattuk a Tanítanék Mozgalom, az  Oktatási Vezetők Szakszervezete, a PDSZ, a Független Diákparlament, az Oktatói Hálózat, valamint a Kockás disszeminációk sorozatát elindító Könyvtárostanárok Egyesülete beszámolóját.

missionHeart

A Küldetésnyilatkozat a CKP egyik alapdokumentuma, amely lényegileg megegyezik az alakuláskor elfogadott Alapító nyilatkozattal.

A CKP működési módját a Plenáris kiegészítette a Pártoló tagság intézményével. A pártoló szervezet státuszt azoknak a szervezeteknek ajánljuk, akik alapelveinkkel és céljainkkal egyetértenek, de – mivel nem a közoktatás területén működnek – nem lehetnek a CKP tagszervezetei.

A pártoló tagság bevezetését azért tartottuk szükségesnek, hogy egy már létező támogatási módot formalizáljunk, amely szerint magánszemélyek is támogathatják munkájukkal, szolidaritásukkal a szervezetek platformjaként működő CKP-t.

Az elfogadott rövidtávú stratégia lényegileg azonos a szeptemberben elfogadott startégiával.

strategy_specialeducationadvisor-com

Az Ügyvivő Testület az előző plenáris gyűlés határozatának megfelelelőn előterjesztette a CKP működését támogató, jogi személyiségű civil szervezet, a Civil Közoktatási Alapítvány (CKPA) alapító okiratát. Az Alapítvány feladata kizárólag a CKP működésének támogatása lesz. A CKPA alapítója Nahalka István. A kuratórium elnökének Juhász Ágnest, tagjainak Nahalka Istvánt és Ercse Krisztát választottuk meg. A ÜT-tagság a későbbiekben is a kuratóriumi tagság feltétele lesz.