Home MagunkrólAlapdokumentumok Küldetésnyilatkozat

Küldetésnyilatkozat

2017-04-10

A Civil Közoktatási Platform (CKP) az általa vallott alapértékeket elfogadó, a közoktatás területéhez kapcsolódó civil szervezetek, szerveződések együttműködési fóruma.

Célja egy hatékony, eredményes és méltányos oktatási rendszer kialakítása és az ehhez elengedhetetlenül szükséges horizontális kapcsolatrendszerek és együttműködési formák megteremtése a szakmaterület szereplői között.

A mindenkori oktatáspolitikát szakmai értékek és megfontolások mentén kívánja formálni, és törekszik a helytelen döntések káros következményeinek enyhítésére. Feladatának tekinti az értékeinek megfelelő szakmai álláspontok kialakítását, képviseletét és széles társadalmi körben történő megismertetését.

Céljainak megvalósulása és értékeinek képviselete érdekében  élni kíván mindazon törvényes és demokratikus eszközökkel, melyek a véleménynyilvánítás alapjogához tartoznak.

A CKP-hoz tartozó szervezetek kinyilvánítják, hogy érdekeltek a közoktatás megújulását szolgáló, demokratikusan létrejött, átlátható módon működő fórumok létrehozásában és az azokban való részvételben. Ugyanakkor elutasítanak minden antidemokratikus módon létrejött vagy pusztán a kormány megrendeléseit kiszolgáló szervezetben, illetve tárgyaláson vagy egyeztető fórumon való részvételt.

A CKP várja további, közoktatásban működő civil szerveződések csatlakozását.