Home HírekHírek Megemlékeztünk a Köznevelési Törvény elfogadásának 5. évfordulójáról – elemzés és a Kockás könyv bemutatása

Megemlékeztünk a Köznevelési Törvény elfogadásának 5. évfordulójáról – elemzés és a Kockás könyv bemutatása

2016-12-19

A CKP sajtótájékoztatóján eredményességi adatok alapján Radó Péter értékelte a magyar közoktatás állapotát és az oktatásirányítók teljesítményét. Nahalka István bemutatta a Civil Közoktatási Platform Van kiút alcímű szakmai anyagát, a Kockás könyvet, füzetet és táblázatot.

A Civil Közoktatási Platform évfordulós helyzetértékelése itt olvasható.

A sajtótájlkoztatót követő panelbeszélgetésen Pikó András moderálásával  Bojár Gábor, Váradi Balázs és Radó Péter és a közönség beszélgetett a közoktatás romló eredményességének várható hatásáról.

A Kockás sorozatot a rendezvény részvevői kézbe is vehették – köszönet érte a Romi-Suli Kiadónak! A kiadványok elérhetők és letölthetők a CKP honlapjáról, egy külön erre a célra létrehozott menűpontból, ahol a jövőben minden, a koncepcióhoz kapcsolódó dissezminációs eseményről is beszámolunk.

Este részt vettünk a Tanítanék által az oktatási rendszerért, gyermekeink jövőjéért szervezett gyertyagyújtáson. Miután meghallgattuk egy tizenkettedikes szakgimnáziumi tanuló, majd Sulyok Blanka és Pilz Olivér megrázó beszámolóit a jelenlegi helyzetről, Nahalka István beszélt arról, hogy van kiút: ezt szeretnénk megmutatni szakmai anyagunkkal, a Kockás könyvvel. A Van kiút kockás sorozat elérhetőségét és értékeinket ismertető néhány száz "névjegykartont" ki is osztottunk.

Miután Törley Kata ismertette a Tanítanék követeléseit, átvonultunk az EMMI-hez, ahol kifüggesztettük a követeléseket és a Kockás könyv – Van kiút plakátot.