Home Egyéb Háziorvosok akciója a felesleges igazolások ellen – töltse ki a kérdőívet!

Háziorvosok akciója a felesleges igazolások ellen – töltse ki a kérdőívet!

2023-10-16

Az alapellátó gyermekorvosok hosszú évek óta küzdenek az orvosi igazolások törvényi hátterének megváltoztatásáért. A jelenlegi rend a családokra és az egészségügyre egyaránt felesleges terhet ró, és sem járványügyi megelőző, sem tankötelezettséget betartó célját nem valósítja meg. 

2023. júliusában a 20/2012 (VIII.31) EMMI rendelet új módosításai még jobban megnehezítették a helyzetet, és bár a jogszabály nagyobb teret ad a házirendnek, mégis az intézmények többsége nem élt ezzel a lehetőséggel, hanem tovább szigorította az adminisztrációs előírásokat.

A házi gyermekorvosok véleményüket szeretnék a szülői tapasztalatokkal alátámasztani, ezért összeállítottak egy szülői kérdőívet. A kérdőív és a válaszok adatait alapellátó gyermekorvosok kezelik és kizárólag anonim módon az ügy érdekében végzett írásbeli és szóbeli tárgyalásokon használják fel.

Segítsük munkájukat azzal, hogy minél többen kitöltjük a kérdőívet! (Több gyermek esetén, ha más intézménybe járnak, mindegyikükre vonatkozva külön-külön)

https://forms.gle/UVLzTTgNBk4ZN5A79