Home HírekHírek Részvétel az oktatási ügyekben, vélemény az oktatásról – a PULZUS és a CKP kutatása

Részvétel az oktatási ügyekben, vélemény az oktatásról – a PULZUS és a CKP kutatása

2023-10-11

A Civil Közoktatási Platform és a Pulzus Média Kutató Kft. reprezentatív kutatást indít, amelyben az oktatási tiltakozásokban való részvételt, a helyi oktatási problémákba való bevonódást és a lakosságnak az oktatásról való véleményét szeretnék felmérni.

A kutatás a Pulzus piac- és társadalomkutató telefonos applikációja segítségével történik.  Ezen applikáció segítségével, amelyet több tízezren már letöltöttek, a kutatók rendszeresen kérdeznek közéleti kérdésekről annak érdekében, hogy friss képet kaphassanak és adhassanak a mai magyar társadalomról. Felajánlásuknak köszönhetően a Civil Közoktatási Platform összeállíthatott egy kérdőívet az oktatási mozgalmakban, illetve az iskolai, óvodai problémák megoldásában való részvételről és az oktatással kapcsolatos véleményekről. Hasonló lehetőséget kapott a Szülői Hang is.

A felajánlást örömmel fogadtuk, hiszen míg a pedagógusok körében már folyt ilyen kutatás, a szülők és az oktatásban közvetlenül nem érintettek részvételéről és véleményéről csak saját „buborékunkban” rendelkezünk információkkal. Reméljük, az eredményekkel hamarosan jelentkezni tudunk.

A válaszolók az applikációt letöltők közül kerülnek ki, de a reprezentativitás érdekében életkorra, megyére, településtípusra, iskolai végzettségre és nemre való súlyozás történik.

A kérdőív kitöltése és a többi közéleti kérdésben való véleménynyilvánítás érdekében javasoljuk az applikáció letöltését. A kitöltők nyereményre váltható pontokat kapnak.

Az applikáció elérhetősége:  https://link.pulzus.eu/w9YIQqxi