Home Egyéb Elindult a videócsatornánk!

Elindult a videócsatornánk!

2023-02-07

2023 februárjában elindítjuk videócsatornánkat. Terveink szerint a Civil Közoktatási Platform fontosabb rendezvényeit rögzítjük és közvetítjük az érdeklődők felé. Emellett lejátszási listákban összegyűjtjük a CKP szakértőinek nyilatkozatait is.

Felkerült a  videónk az Online műhely a pedagógiai kultúráról – Gyermekközpontú pedagógia egy gyermekellenes rendszerben? című  online rendezvényünkről Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, egyetemi tanár bemutatta a demokrácia neuropszichológiáját. Hogyan alakult az érzelmek evolúciója, hogyan hat össze a gondolkodásunk és a környezetünk? Milyen feltételei vannak  a demokrácia elérésének és ezeket a feltételeket hogyan tudjuk növelni? „A szabadság csak az önirányítás képességével együtt vezethet felelős autonómiához, ami elsősorban önszabályozás, nem pedig csak külső erő utasításainak követése.” – állította többek között előadásában. A videó itt érhető el.

Következő előadónk Nahalka István oktatáskutató, ny. egyetemi docens volt, aki többek között kifejtette, miért nem gyermekközpontú az oktatásban az egységesített rendszer és a túlzottan részletesen megírt tanterv. Illetve választ kaptunk, hogy mitől szakmai dilettantizmus a jelenlegi oktatáspolitika. Megtudhatjuk, hogy az ehhez való viszonyulással kapcsolatba mely három csoportba sorolhatók a pedagógusok. A video itt érhető el.

Iratkozzanak fel a csatornára, hogy az új videókról értesítést kapjanak, és böngésszék lejátszási listáinkat!

A videócsatorna elérhetősége: https://www.youtube.com/@kozoktatascivil869

Kezdje például ezzel a lejátszási listával:

CKP a médiában – lejátszási lista