Home Egyéb Együttműködő közoktatás – együttműködő társadalom – A közoktatás szereplőinek intézményi együttműködési formái, lehetőségei

Együttműködő közoktatás – együttműködő társadalom – A közoktatás szereplőinek intézményi együttműködési formái, lehetőségei

2023-01-20

Frissítettük a cikkünket. Az első két videónk, Lannert Judit előadása és Zeller Judit előadása. Kattints a Programvázlatban a videó ikonra. 

A holnap ma kezdődik! A Tanítanék Mozgalom Évértékelő gálájához kapcsolódóan a Civil Közoktatási Platform több tagszervezetével összefogva egy közös gondolkodásra hívta a közoktatás kiemelt szereplőinek képviselőit, diákokat, szülőket pedagógusokat. 

A rendezvény időpontja: 2023. január 31. 16-18 óra
A program Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/722422766119413/

Helyszín csak előzetes regisztrációval rendelkezők számára.: Trafó, Budapest, Liliom u. 41, 1094

Előzetes regisztráció: https://forms.gle/QGf9nRPK2uPhcHU18

Minden más érdeklődőnek élő közvetítést biztosítunk a bevezető előadásokról.

Minőségi közoktatás nem létezhet szereplőinek megfelelő együttműködése nélkül. A rövid előadásokkal felvezetett műhelymunka során a résztvevők az iskolákban, óvodákban megvalósítható együttműködési, érdekérvényesítési lehetőségekről gondolkodnak. Tenni akaró pedagógusok, diákok és szülők ülnek közös asztalhoz, hogy a célokról, szervezeti keretekről, együttműködési formákról beszélgessenek, hogy saját intézményeikben elindulhassanak vagy folytathassák ezt az utat. Az együttgondolkodást a lehetőségeket bemutató írásos útmutató segíti. A beszélgetések eredményéről összefoglaló készül.
Az előadásokat, az útmutatót és az összefoglalókat a ckpinfo.hu oldalon és a CKP youtube csatornáján elérhetővé tesszük.

plakát

Programvázlat

Előadások 16.00-16:35

Együttműködő közoktatás – miért?Lannert Judit, oktatáskutató (Itt olvashatsz is róla)

videó linkje

videó

cikk

cikk

Jogi vonatkozások – lehetséges szerveződések, jogosultságok, hazai formákZeller Judit, jogi szakértő

videó linkje

videó

táblázat

táblázat

Mégis, kinek az iskolája? Együttműködés az iskolában – jó gyakorlatMolnár Lajos, pedagógus, iskolavezető

videó linkje

videó

 

Jó gyakorlat diákszemmelDimitrios Nakos, diák

videó linkje

videó

 

Partneri viszonyok, elfogadás és befogadás egy német középiskolábanSzabó Gábor, szülő

videó linkje

videó

 

Műhelymunka  16:35-18:00

A bevezető előadások után a résztvevők vegyes csoportokban arra keresik a választ, mi lehet az együttműködés reális célja, mely szerveződési formákat milyen összefogási formák segíthetnek, kitől és milyen segítséget várnának a hatékonyságukhoz, mi az amit saját intézményükben rövid távon megvalósíthatónak látnak.

 

Részvétel

A programra a terem befogadóképessége miatt a CKP tag- és partnerszervezetein keresztül célzottan hívunk résztvevőket. Más érdeklődők terveink szerint élőben online követhetik az előadásokat, melyeket később videócsatornánkon is közzétesszük.

szófelhő