Home HírekHírek Egyek vagyunk! A tiltakozók levele az ország pedagógusaihoz

Egyek vagyunk! A tiltakozók levele az ország pedagógusaihoz

2022-12-03

 

Bár a tiltakozási hullám mára országossá dagadt (a tiltakozó intézmények 2/3-a vidéki), a hátrányos helyzetű térségek, a kistelepülések kevéssé kapcsolódnak be a mozgolódásba. A kormányzati kommunikáció azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy csak a jobb helyzetben levők, az elitiskolák hőzöngenek. A legrosszabb helyzetben levőkhöz nehezebben jut el az információ, és ők kiszolgáltatottabbak is városi, középiskolai kollégáiknál. 

A tiltakozásokat szervező pedagógusok és civilek fontosnak tartják jelezni, hogy nem csak magukért harcolnak. Az alábbi levél remélhetőleg hamarosan eljut az ország összes iskolájába, óvodájába. Sokezer pedagógus olvashatja: Mi veletek vagyunk! Segíteni szeretnénk, hogy ti is csatlakozni tudjatok az oktatási szabadság mozgalmához! Keressetek bennünket!

A levél szövege itt olvasható (a cikk végéről letölthető)

Kedves Kollégák! Társaink az Oktatásban!

Mi, a fővárosi és vidéki városok intézményeiben engedetlenségi akciót folytató pedagógusok, diákok, szülők és civilek fontosnak tartjuk, hogy támogatásunkról biztosítsunk Benneteket.
Tudjuk, hogy Ti is nehéz körülmények között dolgoztok és gyakran kiszolgáltatottabb helyzetben vagytok, mint mi. Tudjuk, hogy a kieső bér, a felmondás veszélye, a megfélemlítés Titeket is súlyosan érint.

Mi egyek vagyunk!

Amikor kiállunk az oktatás szabadságáért, akkor azt valamennyiünkért tesszük, a gyermekekért, közös országunk jövőjéért!


Nem vagytok egyedül!

Mi, pedagógusok, oktatásban dolgozó, nevelőmunkát végző emberek arra esküdtünk fel, hogy minden tudásunkat átadjuk a jövő generációjának. Ezt akarja ellehetetleníteni a kormányzat. Hamis információt terjeszt, nem jutnak el Hozzátok megmozdulásaink, tiltakozásaink és követeléseink hírei.
A kormány tudatosan akarja leválasztani a vidéki kistelepülések tanári karát a tiltakozásokról, a vidékiekben erősíteni akarja a főváros-ellenességet. Bezárják a kistelepülések iskoláit, megszüntetik a felső tagozatokat, egzisztenciális válságba sodornak bennünket. Mindenkit, kivétel nélkül. Ha nem állunk ki magunkért, a diákjainkért, a jövőnkért, a helyzet a jelenleginél csak rosszabb lesz.


Nincs hova hátrálnunk!

Mi veletek vagyunk, segíteni szeretnénk, hogy ti is csatlakozni tudjatok
az oktatási szabadság mozgalmához, az egyes szervezetekhez, kezdeményezésekhez!
Minden lehetséges támogatást, információt, segítséget megadunk nektek, keressetek bennünket!

„Álljunk bele, ha kell!”

ELÉRHETŐSÉGÜNK: pedagogusokegyutt@gmail.com

„Esküszöm, hogy munkám során minden tőlem telhetőt megteszek tanítványaim szellemi, testi, lelki fejlődése, személyiségük kibontakozása érdekében. Esküszöm, hogy diákjaimat önálló, szabad, gondolkodó, autonóm emberekké igyekszem nevelni. Mindenkor figyelembe veszem tanítványaim képességeit, helyzetét, életkorát, fejlettségét, és arra törekszem, hogy a nekik megfelelő legjobb nevelést és oktatást nyújtsam. Igyekszem átadni az emberiség és a kulturális Európa felhalmozott tudását, hagyományát és értékeit, a magyar történelem és művelődéstörténet értékeit, szaktudományom eredményeit és szépségét. Célom, hogy tanítványaim erkölcsi, intellektuális, esztétikai és vitális értelemben egyaránt gazdag, nyitott és sokoldalú, minden értelemben egészséges emberekké váljanak. Igyekszem diákjaimat a természet és az emberi kultúra tiszteletére és védelmére nevelni.”

 

Üdvözlettel:

CIVIL BÁZIS, MAGYAR ANYÁK, TANÍTANÉK MOZGALOM, TANÁROK A TANÁROKÉRT

Itt letölthető a levél, pdf formátumban:

Kedves-Kollegak_v-1