Home HírekHírek Mit értünk el eddig és hogyan tovább?

Mit értünk el eddig és hogyan tovább?

2022-11-25

A kormány továbbra sem hajlandó intézkedésekre és párbeszédre, így tüntetések, megmozdulások várhatók az oktatás rendszerváltásáért.

Bár a valódi változástól még messze vagyunk, érdemes megvizsgálni, hogy az eddigi tüntetéseknek, sztrájknak, milyen hatása volt. Az itt olvasható írás  ezt remekül összefoglalja.

Holnap, 2022. november 26-án országos tüntetés lesz az oktatásért, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szervezésében.

„Szombat délután találkozunk a tüntetésen, mi már nagyon készülünk! Ahogy korábban is említettük, 14:45-kor a Belügyminisztérium képviselőinek átadjuk a közös petíciónkat, diákokkal, szülőkkel, pedagógusokkal együtt. Innen közösen fogunk átvonulni a Kossuth Lajos térre az Akadémia utcán keresztül!

Támogassátok a tüntetés megszervezését utalással a 11707024-20104436-00000000 bankszámlaszámon “Tüntetés” közleménnyel vagy az alábbi linken. Köszönjük!” -írják a Facebook oldalukon.
Az esemény részleteit itt találjátok: VALÓDI NEMZETI KONZULTÁCIÓT AZ OKTATÁSÉRT!

2022. december 9-én pedig az Egységes Diákfront szervezésében lesz lehetőség vonulni az MTVA-hoz. Felhívásukban ezt írják: „Kedves Diákok, Pedagógusok, Szülők, Nagyszülők, Felelős Állampolgárok❗️

2022. november 9-én az Egységes Diákfront ultimátumot adott a köztévének. Felhívásunkban felszólítottuk az MTVA-t, hogy mi, diákok, megszólalhassunk az elmúlt időszakban zajló sorozatos kiállásokról és azok okairól.
Erre nem kaptunk választ, bármennyire is próbálkoztunk minden módon eljutni az illetékes döntéshozókhoz. A közmédia továbbra sem teljesíti feladatát, hallgat az elmúlt hónapok közéletének egyik legmeghatározóbb jelenségéről.
Mivel nem kaptunk választ, ahogy ígértük, demonstrációt szervezünk az MTVA épülete elé, ezt pedig a jövőben további megmozdulások fogják követni, ameddig a közmédia nem hajlandó hitelesen tájékoztatni a magyar oktatás válságáról.
A köztévének kötelessége beszámolni az igazságról és minden magyar állampolgár joga, hogy értesüljön az egész országot érintő jelenlegi helyzetről, MERT AZ OKTATÁS NEMZETI ÜGY!”