Home Kiemelt témákUkrajnai menekültek Oktatással kapcsolatos információk Ukrajnából érkezők és segítőik számára – uainfo.hu

Oktatással kapcsolatos információk Ukrajnából érkezők és segítőik számára – uainfo.hu

2022-08-24

 

Az ukrán háború elől tömegesen menekülnek a családok, velük rengeteg gyermek. Köztük és segítőik között is nagyon nagy az információhiány, a pedagógusokat felkészületlenül érte a traumatizált, sokszor magyarul nem is beszélő gyermekek megjelenése az óvodákban, iskolákban.  Ebben a helyzetben kíván segíteni a most induló háromnyelvű uainfo.hu honlap.

A honlap, amely a Civil Közoktatási Platform és a Civil Kollégiumi Alapítvány EDUA projektje keretében jött létre, magyar és ukrán nyelvű pedagógus/segítő és szülő/tanuló aloldalakkal rendelkezik. A legfontosabb információk oroszul is elérhetők.  A folyamatosan frissülő honlap szól az igénybe vehető támogatásokról, az óvodáztatás, iskoláztatás, egyetemi továbbtanulás kérdéseiről, válaszol az oktatási intézmények számára fontos kérdésekre, hozzáférést biztosít oktatási segédletekhez, magyar mint idegen nyelv tanítását segítő anyagokhoz, ukrán nyelvű tananyagokhoz, bemutatja a jogszabályokat, tudósít képzésekről, tudásmegosztó eseményekről.

Az uainfohu@gmail.com címen várjuk az észrevételeket, igényeket. Szívesen tudósítunk a civil szervezetek témával kapcsolatos szolgáltatásairól, eseményeiről.