Home DokumentumokCKP Vélemények Szolidaritási nyilatkozat: EL A KEZEKKEL AZ SZFE-től!

Szolidaritási nyilatkozat: EL A KEZEKKEL AZ SZFE-től!

2020-10-16

A Civil Közoktatási Platform elkötelezett támogatásáról és szolidaritásáról biztosítja az SZFE hallgatóit és tanárait.

Ez a hatalom nem csupán az egyetemi autonómiát tiporja sárba, mindenfajta autonómiát írt tűzzel-vassal, ahol csak ráakad. Egy diktatúrát az önkényuralmi módszerei fémjeleznek. A NER hatalmának névjegyét látjuk a közoktatásban elvégzett ellentmondást nem tűrő dúláson, mely gyermekek százezreinek az életét teszi tönkre immár 10 éve. A lábnyomuk felismerhető az Akadémia és kutatóintézeteinek romjain. Demokráciában, ahol a gyermek érték, iskolapszichológusok és fejlesztők segítenek a diákoknak, nálunk iskolarendőrök feladata a gumibottal történő rendrakás.

Most egy katona kezd háborúba azok ellen a fiatalok ellen, akik nemet kiabálnak az agresszorként viselkedő hatalom képébe, akik ragaszkodnak a demokráciához, ragaszkodnak a jogaikhoz.

Történelmünkben nem először fordul elő, hogy a hatalom néhány órát ad az ingóságok összepakolására, és azt mondja: Takarodj! Volt már ilyen ’44-ben, volt ’46-ban és ’50-ben. Nem gondoltuk, hogy a XXI. században is ránk kiabálhatnak: Ha nem értesz egyet, ha nem hajtasz fejet, vedd a holmidat, és indulj!

Tűnjenek el a fegyveresek az életünkből, hagyják békén a gyerekeinket, a fiataljainkat!

Demokráciát, jogállamot, emberséget akarunk!

EL A KEZEKKEL AZ SZFE-től!!!!

Civil Közoktatási Platform