Home Távmegoldások Tanítók figyelmébe

Tanítók figyelmébe

2020-10-04

Aktuális: Az Atipikus Fejlődés Módszertani Központ online szakmai műhelyének témája a Tanulókártya projekt bemutatása. Időpont: 2020. október 20. 15.00 – 17.00 óráig. Regisztrálni ITT lehet.

A tavaszi digitális oktatás a legnagyobb nehézséget az  általános iskola alsó tagozatában jelentette. Két kezdeményezést ajánlunk az alsós tanítók figyelmébe, amelyek segíthetnek, ha akár egyes gyerekek, akár osztályok vagy iskolák otthontanulásra kényszerülnek.

Számos intézmény és önkéntes összefogásával valósult meg a    Tanulókártya  Projekt, amely azoknak is segíthet, akik nem rendelkeznek digitális eszközökkel. A Gyarmathy Éva kezdeményezte projektben  az iskolai tananyag elsajátításának és gyakorlásának megkönnyítésére kérdés-válasz és feladat-megoldás típus tanulókártya csomagok készültek, amelyek kvízjátékra használhatók, de emellett mindenféle társasjátéknak is részéve tehetők. A kártyák letölthetők, kinyomtathatók, de akár „saját gyártásban”, kézzel is elkészíthetőek. Reményeik szerint hamarosan mobil applikáción is elérhetőek lesznek a tanulókártyák.

A másik kezdeményezés azoknak kíván segíteni, akik vállalják a digitális oktatást.

Olyan intézményeket, tanári közösségeket keresünk, akik az első karantén során, a lehetőségekhez képest, sikeresen ugrották meg az alsósok oktatását, vagy legalább annak egy szeletét. 

Az ő munkájuk alapján szeretnénk jó példát állítani, ami másoknak inspiráló, illetve adaptálható lenne.
Ezzel párhuzamosan szakértőnk  felajánlotta  azt is, hogy ha van olyan vállalkozó, aki egy-egy témakörből összeállít szakmai megfelelő tartalmat, abból önálló tanulásra alkalmas, kiegészítő e-learning tananyagot készít.
A jó példákat és a vállalkozókat Sablik Henrik várja a sablikh@gmail.com címen.