Home Távmegoldások Khan Academy: Magyar nyelvű interaktív tananyagtár, segítséggel

Khan Academy: Magyar nyelvű interaktív tananyagtár, segítséggel

2020-03-13

A Khan Academy a világ egyik legjobb és legnépszerűbb oktató honlapja, hatalmas interaktív tananyagtárral, valamint a tanulást segítő eszközökkel külön-külön diákok, szülők és tanárok számára. A tananyagok részben már magyarul is elérhetőek matematika, természettudomány, programozás, zene és történelem területeken a hu.khanacademy.org honlapon.

A rendszer személyre szabottan, a tanulni vágyó tudásszintjétől függően kínálja fel az új tananyagokat és a hozzájuk kapcsolódó gyakorló feladatokat, és ezeket azonnal ki is javítja. Szükség esetén lépésről-lépésre lebontott magyarázatot, tippeket ad a megoldáshoz. Ez lehetővé teszi, hogy tanulók a saját tempójuk szerint haladhassanak, és akár teljesen önállóan is tudjanak tanulni. Pontokat, jelvényeket, egyre fejlődő avatárokat is lehet szerezni, és a teljesítéssel egyre magasabb szintekre lehet jutni.
A tanárok és szülők nyomon követhetik tanulóik, gyerekeik haladását. Részletes eredménykimutatást kapnak, így a tanároknak sok időt spórolhat meg, hogy nem nekik kell kijavítani a házi feladatokat, mégis látják, hogy melyik diáknak vagy csoportnak mik az erősségei és a gyenge pontjai.
Az tananyag-kínálatot folyamatosan bővíti az Akadémia Határok Nélkül Alapítvány önkéntes fordítócsapata. A távoktatáshoz külön segítséget kaphatnak a tanárok és szülők itt:  https://s3.amazonaws.com/KA-share/Translations/SchoolClosures_HU.pdf
A tanári eszköztár használatáról további videók itt érhetőek el: https://www.youtube.com/playlist?list=PL64d_z5MCoegG-s-6qH9vNCkAlFwKK2DF