Home Hírek Sikeres OKTATÁSI ÉVÉRTÉKELŐ – civilek és a pártok oktatáspolitikusai részvételével

Sikeres OKTATÁSI ÉVÉRTÉKELŐ – civilek és a pártok oktatáspolitikusai részvételével

2020-02-14

A Civil Közoktatási Platform február 12-én tartotta oktatási évértékelőjét. Az eseményre készült évértékelő videó és a hét tárgyalt problématerület  – MTA, CEU,Tanárok, Tankönyv, Jogfosztott szülők, Túlterhelt diákok, Szegregáció – áttekintése elérhető honlapunk évértékelő aloldalán.

Az esemény videófelvétele itt látható.

További videók a CKP FB-oldalán

A Civil panelbeszélgetés a kiemelt területek egy-egy érintett szakértőjének segítségével kívánt képet adni az oktatás jelenlegi állapotáról és a kormányzati beavatkozások irányáról.  A beszélgetést a Mérce főszerkesztője, Diószegi-Horváth Nóra moderálta, résztvevői: MTA: Lőrincz Viktor Olivér, felsőoktatás-CEU: Máté András, pedagógusok:Törley Kata, Szűcs Tamás, szülők: Zádori Henrietta, Tóth Margit, diákok: Papp Júlia, szegregáció: Setét Jenő.

A civil panel résztvevői (Fotó: Borsos Borbála Bob)

A második részben politikusokkal beszélgettünk arról, hogy milyen megoldási lehetőségeket látnak, amelyeket döntéshozókként meg is valósítanának. Minden ellenzéki párt  delegált résztvevőt a beszélgetésre. A moderátor Ónódi-Molnár Dóra (168 óra), a szakértő Ercse Kriszta (CKP) volt, résztvevők: DK: Arató Gergely, Jobbik: Ander Balázs, LMP: Kanász-Nagy Máté, Liberálisok: Bősz Anett, MSzP: Kunhalmi Ágnes, Momentum: Dukán András Ferenc, Párbeszéd: Tordai Bence

A politikusi panel résztvevői (Fotó: Borsos Borbála Bob)

A politikusok fontosnak tartják a civilekkel való együttműködést, az eljövendő kormányzás szakmai megalapozásához szükségük van a civilek, a szakértők által, illetve velük együtt kidolgozott anyagokra. Az Oktatási Minimumot zsinórmércének tartják, annak továbbfejlesztését szükségesnek látják.