Home HírekHírek Szülők figyelmébe! Január 31-ig még léphetnek iskolaéretlen gyermekük érdekében!

Szülők figyelmébe! Január 31-ig még léphetnek iskolaéretlen gyermekük érdekében!

2020-01-22

Mint arról többször hírt adtunk, idén már csak azok a gyermekek maradhatnak 6 éves koruk után az óvodában, akiknek szülei január 31-éig kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és a hivatal megadja az engedélyt.

Sok szülő úgy értette a törvényt, hogy hatévesen iskolába kell menni és kész – eszükbe sem jut, hogy megpróbálhatnák elérni az óvodában maradást.

Fontos, hogy akit érint, az adja be az OH kérvényt!

A Szülői Hang anyagai segítenek ebben:

Már csak 10 nap van az OH-kérvényezés határidejéig, és hatalmas probléma, hogy az információ nem jutott el megfelelően a szülőkhöz. A Szülői Hang Közösség felmérése szerint a szülők alig fele kapott az óvodákban megfelelő tájékoztatást az eljárásról. Ebben nem annyira az óvodák a hibásak, hanem az új szabályozást az óvodapedagógusok véleményének figyelmen kívül hagyásával és igen későn meghatározó  kormányzat.

Pedig nagyon fontos lenne, hogy az érintett szülőkhöz eljusson, miért kell komolyan venni az iskolaérettséget, és hogyan működik az OH kérvényezés. Az éretlenül iskolába kerülő gyerek egész életére sérülhet, de rosszul járnak a többiek is: az idő előtt iskolába kényszerített gyerekek lekötik a tanár energiáit, az iskoláknak általában nincsenek lehetőségeik a megfelelően differenciált oktatásra, így romlik az oktatás minősége az összes évfolyamon évről évre…

Nézzék meg a témához készült videóüzeneteket itt: https://szuloihang.hu/iskolaerettseg-video/

(Készült a Szülői Hang anyaga alapján)