Home HírekHírek Minőségi oktatás vagy súlyos tanárhiány? Szülői felmérés

Minőségi oktatás vagy súlyos tanárhiány? Szülői felmérés

2018-09-04
Az egyre súlyosbodó tanárhiány közepette tagszervezetünk, a Szülői Hang közösség úgy gondolta, érdemes felmérést indítania arról, mik a szülők tapasztalatai? A témát összefüggéseiben kívánják vizsgálni, és a szűk értelemben vett tanárhiány mellett a helyettesítések színvonalára, az oktatás minőségére és a tanárok megbecsültségére is rákérdeznek. Azt remélik, a felmérés is hozzájárul ahhoz, hogy a problémákat ne lehessen a szőnyeg alá söpörni.
Jó lenne, ha   a felmérés híre minél több szülőhöz eljutna.
A kérdőív bevezetése:

Minőségi oktatás vagy súlyos tanárhiány?

Szülőként először az óvodára, majd az iskolára bízzuk gyermekeinket, és elvárjuk a magas színvonalú pedagógia munka feltételeinek biztosítását a kormányzattól. A Szülői Hang Közösség most a szülői tapasztalatokra építve méri fel a magyarországi helyzetet: mennyire mondhatjuk, hogy a pedagógusokat megbecsülik? Tapasztalataink alapján mennyire vagyunk elégedettek mi, szülők? Tapasztaljuk-e a tanárhiányt az iskolákban, óvodapedagógushiányt az óvodákban?

Felmérésünk jobbító szándékkal készül: reményeink szerint a részletesebb, szülői véleményeket tükröző adatok elősegíthetik a közös megoldáskeresést. Szülőként nagy a felelősségünk gyermekeink nevelésében, de sokkal többet érhetünk el, ha szülők és tanárok közösen, együttműködve keresik a megoldásokat.

Hogyan látjuk szülőként: az intézményekben megbecsült pedagógusok végezhetnek magas színvonalú munkát, vagy épp ellenkezőleg, az iskoláknak még a kellő számú tanár biztosítása is problémát jelent?

Kérjük, töltse ki az alábbi rövid, anonim kérdőívet saját tapasztalatai alapján, az elmúlt egy évet figyelembe véve. (Ha több gyermeke van, melyeknél más válaszokat adna, akkor az egyes gyerekekre külön-külön is kitöltheti a kérdőívet.) A kérdőívet mind iskolákra, mind óvodákra kitöltheti (nem kell minden kérdésre válaszolni).

Kérdőív: https://szuloihang.hu/q/tanarhiany2018/?ref=ckp1