Home Hírek Ma elkezdődött az iskola

Ma elkezdődött az iskola

2018-09-03

Egészen fantasztikus fejlődésnek lehetünk tanúi 2018 szeptemberében.

A Magyar Posta jelentette, hogy a tanév kezdetére időben kiszállítottak minden tankönyvet. Az államtitkáraink szintén bejelentették ezt a fantasztikus teljesítményt. Előtte pár éven át akadtak ezzel problémák, de a központosítás megoldotta a központosítás által okozott zavarokat. Már csaknem olyan jól működik, mint a központosítás előtt. Sok évvel korábban csak a tanévkezdésre sikerült kiszállítani a tankönyveket, de az utóbbi egy-két évben már a tanévkezdésre ott van minden tankönyv az iskolákban. Hihetetlen változások!

 Küzdünk a munka frontján is, és harcolunk az iskolákban is. A magánkiadók tankönyveit hamarosan teljesen kiszorítjuk az iskolákból, még ugyan vannak szabadcsapatok, akik tankönyveiket el akarják juttatni a gyerekekhez, de majd elvesszük a kedvüket. Ezért is fontos a hazafias és honvédelmi nevelés megkezdése már az általános iskolákban is. Az mégsem lehet, hogy egy olyan kis ország, mint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság ebben is előttünk járjon!

Míg a tanulók korábban csak szeptemberben kezdték meg az új tanévet, idén már szeptemberben fegyelmezetten megjelentek az iskolában. Ma reggel a pékségek időben kiszállították a termékeiket a boltokba, és a csapokból is folyt a víz. Egészen fantasztikus!

A munka és a tanulás többé már nem kedv kérdése. Már nem kell szeretni a tanulást és a munkát, mert egyszerűen kötelezővé tesszük. Ez nem kívánságműsor!

Az oktatás átalakítása és a tankönyvkiadás államosítása aggályok nélkül sikertörténet. Hoffmann Rózsa elévülhetetlen érdemeket szerzett nagy jelentőségű elképzeléseink megvalósításában. Már látszanak is az első eredmények:

A nemzetközi mérések alapján a kelet-európai, illetve posztszovjet országok közül ugyan előttünk van Észtország, Szlovénia, Csehország, Lettország és Horvátország is, de egyelőre mögöttünk végzett Litvánia, Szlovákia és Bulgária a mért államok közül.

A hazai egyetemeken végzett szakemberek, közöttük már tanárok is egyre többen vállalnak külföldön munkát. Az eredményes képzések ékes bizonyítéka, hogy hazai szakembereink külföldön is megállják a helyüket. A hazai oktatási intézmények korszerű eszközökkel történő ellátottsága révén ma már kevesebb pedagógussal is el tudjuk látni a megnövekedett feladatokat. Az itthon maradottakat cserében busásan megfizetjük!

E gondolatok jegyében kívánunk boldog új tanévet az oktatásügyben dolgozóknak!

Budapest, 2018. szeptember 3.

Üdvözlettel: Kereszty Péter (tanosz@tanosz.hu)