Home HírekHírek Pártok oktatáspolitikai elképzelései (1. konzultáció)

Pártok oktatáspolitikai elképzelései (1. konzultáció)

2017-12-04

Elkészült a CKP meghívását elfogadó pártok oktatáspolitikai elképzeléseit bemutató 1. rendezvényünk mérlege. Milyen azonnali beavatkozásokat tartanak szükségesnek a megjelenő oktatáspolitikusok, amennyiben a következő kormányzati ciklusban módjukban áll meghatározni és/vagy befolyásolni a hazai oktatásügy alakulását? Milyen elképzeléseik vannak a tartalmi szabályozás, az intézményfenntartás és az autonómia kérdésköréről?


 

Tervezett azonnali intézkedések

A két félidős konzultáció első témájáról Braun József adott tanulságos szakértői összefoglalót. Aki a ténylegesen elhangzott azonnali intézkedéseket első kézből szeretné szemügyre venni, illetve maga szeretné megítélni, annak jól értelmezhető, diagramszerűen olvasható, színes táblázatainkat ajánljuk.

  1. Ez utóbbiból azonnal láthatjuk, hogy akár a CKP azonnali intézkedési javaslataival összevetve, akár egymással összevetve a jelenlévő 10 párt képviselői melyik javaslatunkkal, mennyire tudnak azonosulni, illetve mit gondolnak az egyes felvetéseinkről.
  2. Tételesen számba vehető az is, hogy a fentieken kívül milyen egyéb fontos és sürgős feladatot látnak maguk előtt az egyes pártok.

Tartalmi szabályozás, intézményfenntartás, autonómia

A második félidő témaköréről Nahalka István szakértői összefoglalója ad átfogó képet. A tartalmi szabályozás, az intézményfenntartás és az autonómia témakörébe tartozó, konkrét oktatáspolitikai tételek izgalmas és tanulságos arzenálja itt található.

Figyelem!

A választásokra készülő pártok oktatáspolitikusaival tervezett következő konzultációs alkalmat december 16-án 10-14 óra között rendezzük meg (a helyszínről később). A téma az előzetes tervektől eltérően a felsőoktatás és a finanszírozás lesz: felkért szakértőink Máté András és Nahalka István.

Regisztráció az eseményre

A Pártok oktatáspolitikai elképzelései programsorozat 2. eseményére itt lehet regisztrálni .

2017. december 4.

                                                                                                                                             A CKP Ügyvivő Testülete