Home DokumentumokCKP Vélemények Gimnáziumbezárás?! A Szülői Hang postázta a szülők véleményét az Iparkamarának és a legnagyobb cégeknek

Gimnáziumbezárás?! A Szülői Hang postázta a szülők véleményét az Iparkamarának és a legnagyobb cégeknek

2017-11-07

A Szülői Hang véleménykutatása alapján több mint ezer szülő utasította el az Iparkamamara gimnáziumbezárási és férőhelycsökkentési javaslatát. A válaszadók 89%-a úgy véli: a gyermek 13-14 éves korában nem tud megfelelő pályaválasztási döntést hozni – olvashatjuk a Szülői Hang felmérésének eredményeit. A gimnáziumban megszerezhető általános tudás és műveltség a válaszadók 94%-a szerint gyermek hasznára válik akkor is, ha későbbi munkájában ezeket nem alkalmazza mind. A válaszadók nagy többsége (82%) szerint fontos, hogy minél többen szerezzenek gimnáziumi érettségit, még akkor is, ha egyes hiányszakmákban jelenleg e nélkül is jól el lehet helyezkedni;  a szülők elsősorban a tanulásra, önállóságra és készségfejlesztésre szeretnék ösztönözni a gyermekeket, és nem a szakismeretek gyors megszerzésére.  Ismertetik felmérésünk részletes eredményeit, melyekről Radó Péter oktatáskutató is kifejti véleményét.

https://szuloihang.hu/2017/11/07/szulok-a-gimnaziumbezarasrol/

A Szülői Hang Közösség a fentieken túl levélben fordult a legnagyobb magyar cégekhez, melyek az Iparkamarát a kötelező kamarai tagságon túl önkéntesen is támogatják. A szülők az alábbiakra kérik a cégeket.

  • Vessék latba befolyásukat annak érdekében, hogy az Iparkamara felhagyjon a gimnáziumi képzés elleni negatív hírveréssel; ne támogassák, hogy az Iparkamara rövid távú gazdasági haszon reményében gyermekeink jövőjét beáldozva megnehezítse a diákok továbbtanulását!
  • Adjanak visszajelzést arról, hogy milyen kamarai egyeztetésekben vettek részt, melynek során az Iparkamara kialakította a gimnáziumok bezárására és a gimnáziumi férőhelyek csökkentésére irányuló javaslatát. 
  • Tegyék világossá, mi cégük álláspontja az Iparkamara ezen javaslatait illetően."

Cikkünk a Szülői Hang honlapján megjelent hír rövidített változata. Ha te is szeretnél levelet írni az Iparkamarának, illetve az Iparkamara tagjainak, itt lehetőséged van rá.