Home Egyéb Beszéljük meg, milyen legyen az új Nemzeti Alaptanterv! Kérdőív a tartalmi szabályozás koncepciójáról

Beszéljük meg, milyen legyen az új Nemzeti Alaptanterv! Kérdőív a tartalmi szabályozás koncepciójáról

2017-04-12

Ismerik Önök a készülő, új Nemzeti alaptanterv pedagógiai koncepcióját? Bár a dokumentumot hivatalosan még nem tették közzé, április közepén már a róla szóló szakmai vita is véget ér! A Civil Közoktatási Platform (CKP) – az EMMI mulasztásának ellensúlyozására – úgy döntött, hogy maga kezdeményez érdemi párbeszédet a közoktatás legfontosabb tartalomszabályozó eleméről. Kiindulópontként a kormányzati koncepció mellett közreadjuk a CKP alternatív javaslatát is. A két koncepció legfontosabb eltéréseit táblázatba is foglaltuk.

Ha önálló személyként, szakmai és civil közösségként vagy intézményként szeretnének hatással lenni a közoktatás irányvonalára, gondolkodjanak el, vitassák meg saját köreikben, milyen tartalmi szabályozás, azon belül is milyen NAT alapján kellene a jövőben tanítanunk!

Arra kérjük Önöket, töltsék ki KÉRDŐÍVÜNKET a két koncepció alapján készült, rövid szócikkek mentén! Közösségük vitáiról, megbeszéléseiről szóló írásos összegzésüket is eljuttathatják hozzánk (ckpnat@gmail.com). Az április 23-ig beérkező válaszokat összegezzük, az eredményt pedig nyilvánosságra hozzuk, illetve a CKP honlapján is közreadjuk.

Számítunk a véleményükre!

A CKP levélben kérte az összes magyarországi iskolát és a közoktatás meghatározó szakmai szereplőit, hogy vegyenek részt ebben a konzultációban.

A CKP felhívását a magyar közoktatás tartalmi szabályozása megújításának szakmai–társadalmi vitájára itt olvashatják.

Civil Közoktatási Platform

NAT-tal kapcsolatos szakmai anyagainkat a ckpinfo.hu Szakmai anyagok menűpontjában olvashatja