Home Kiemelt témákÉrettségi A civil közoktatási platform legnagyobb szülői tagszervezete támogatja a diákok és a tanárok érettségivel kapcsolatos javaslatait.

A civil közoktatási platform legnagyobb szülői tagszervezete támogatja a diákok és a tanárok érettségivel kapcsolatos javaslatait.

2017-01-24

A Szülői Összefogás Gyermekeink Jövőjéért csoport, a Civil Közoktatási Platform legnagyobb szülői tagszervezete nyílt levéllel fordult a döntéshozókhoz a diákok érettségivel kapcsolatos jogos követeléseit támogatva.

szo_logo_szines

„Tisztelt Döntéshozók!
Az érettségire készülve szembesültem azzal, hogy a gyerekem számára ez nem egy olyan megmérettetés, amire négy évig készül, hanem egy állandóan változó akadálypálya, ahol nem tudja, mi gördül elé a következő kanyarban.
Így úgy döntöttem, Önökhöz, mint az illetékes döntéshozókhoz fordulok kérdéseimmel, mert erre egyszerűen én nem találok ésszerű magyarázatot.
Az érettségi egy nehéz, stresszes próbatétel. Eldönti, hogy bejut-e valaki az óhajtott egyetemre, el tud-e egyáltalán indulni azon az úton, amely elvezeti a gyereket a célhoz. A középiskola utolsó két éve már az érettségiről szól. Azért, mert nagyon fontos. Életet, jövőt, esélyeket, életminőséget meghatározó vizsga. A gyerekek tudják ezt, és eszerint készülnek. Azaz, csak készülnének, ha a szakértő oktatási irányítás hagyná őket nyugodtan tanulni. Na, most megint jött egy rendelet, azonnali hatállyal, ami felfordítja a szakiskolások érettségijét. Mit szólnak a T. döntéshozók, mint anyukák és apukák, ha a gyereküket ilyen lehetetlen helyzetbe hozzák?”(Tovább…)