Home DokumentumokCKP Vélemények Újabb levél a Köznevelés-stratégiai Kerekasztalról

Újabb levél a Köznevelés-stratégiai Kerekasztalról

2016-12-17

Palkovics László a mai napig nem válaszolt az új Köznevelés-stratégiai kerekasztallal kapcsolatban november 29-én neki személyesen átadott levelünkre, annak ellenére, hogy december 8-án újabb levélben kértünk választ. A levélben a következők szerepelnek:

Tisztában vagyunk azzal, hogy a válaszadási határidő még nem járt le. Mivel azonban a nyilatkozatok szerint Köznevelési Kerekasztal újraszabályozása még idén kormányhatározatban megtörténik, az ezzel kapcsolatos kérdések tisztázása nem tűr halasztást.

A CKP-hoz csatlakozott szervezetek – köztük a pedagógus-szakszervezetek – kinyilvánították, hogy nem vesznek részt a jelenlegi összetételben működő, a kormány által létrehozott Köznevelési Kerekasztal munkájában, ugyanakkor érdekeltek a kormánnyal folytatott nyílt, minden érdekelt bevonásával zajló tárgyalásokban.

Az oktatás jelenlegi állapota, amit a PISA-jelentés is tükröz, és a jogszabályalkotás anomáliái jelzik, hogy az oktatási kormányzat nem mellőzheti az oktatási szereplők véleményének meghallgatását, figyelembe vételét.

Az ország érdeke, hogy létrejöjjön egy olyan, érdemi konzultációt, döntés-előkészítési egyeztetést lehetővé tevő fórum, amely a közoktatás szereplői – köztük a CKP-hez csatlakozott szervezetek – számára elfogadható, legitimnek, függetlennek tekinthető.

Ennek elősegítésére írtuk levelünket.

Várjuk mielőbbi válaszát, illetve a tájékoztatást arról, hogy mikorra várhatunk – és várhatunk-e –választ a levelünkben feltett kérdésekre

A CKP Ügyvivő Testülete

Csordás Anett, Ercse Kriszta, Juhász Ágnes, Mendrey László, Nahalka István, Pilz Olivér