fbpx

Tegyük az oktatást a Választás alapkérdésévé!

 
A Civil Közoktatási Platform fontosnak tartja, hogy a választások előtt támogassa a választópolgárokat a jól informált, tájékozott és felelős döntéshozatalban. Nem egyszerűen képviselőket és politikai pártokat választunk. A választások tétje sokkal nagyobb, mint hogy azt pusztán a politika iránt érdeklődőkre, a különféle pártok elkötelezett híveire bízhatnánk! Az éppen most iskoláskorú nemzedék következő tanévének lefolyását, a teljes magyar köz- és felsőoktatás állapotának további romlását vagy felszabadulását szavazhatjuk most meg.
 
Az egész magyar oktatásügy haladási iránya dől el most a választásokon, ezért fontos, hogy az oktatást tegyük a választások alapkérdésévé.
A kampány során április hetedikéig az általános és középiskoláink, egyetemeink mostani elfogadhatatlan állapotát tükröző információkat, közoktatással és felsőoktatással kapcsolatos adatokat és összefüggéseket osztunk meg a nyilvánossággal, hogy azokat mérlegelve, valós tények alapján dönthessünk mi, állampolgárok kis és nagy gyermekeink, fiataljaink, saját országunk jövőjéről