Home Munkacsoportok Stratégiai munkacsoport

Stratégiai munkacsoport

2018-03-03

A Civil Közoktatási Platform stratégiai munkacsoportja átfogó oktatáspolitikai kérdésekkel foglalkozik, olyan problémákkal, amelyek alapvető, az oktatás rendszerének egészét érintő beavatkozásokat, jelentős oktatáspolitikai lépéseket igényelnének.

Első feladataként a munkacsoport egy olyan elemzést készít, amelyben felméri ezeket a problémákat, igyekszik rávilágítani keletkezésük okaira, illetve a megoldás alapelveit és stratégiai lépéseit fogalmazza meg, úgy, hogyan azt a Platformban tömörült szervezetek, a Platform egésze látja. A dokumentumot nagyon széles körű társadalmi vitára szeretnénk bocsátani. Letesszük a politika asztalára is, ez jelenti részben azt, hogy elküldjük – tárgyalási ajánlatunkkal együtt – a kormánynak, de megkapják a parlamenti pártok is. Úgy véljük, hogy nekünk, a szakmának kell, hogy legyen víziónk a magyar oktatás megmentéséről, még akkor is, ha a politikusok, vagy egyes csoportjaikba  tartozók nem osztják nézeteinket. Ha a munkacsoport elkészül az alapvető kérdésekkel kapcsolatos elemzéssel és koncepcióleírással, akkor folytatja munkáját a további, még mindig súlyos problémák feltárásával és javaslatok megfogalmazásával. Szeretnénk, ha megvitathatnánk nézeteinket, elképzeléseinket az érintettekkel, magunk egy ilyen folyamatban személyesen is nagy örömmel vennénk részt.

Nem gondoljuk, hogy oktatáspolitikai nézeteink és éppen a mi konkrét javaslataink egyedül üdvözítőek lennének, ezekre magunk is, mint más javaslatok melletti alternatívákra gondolunk.

Csatlakozz!