Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pártok és oktatásügyi elképzeléseik – 1. rész

2017-11-11 @ 10:00 - 14:00

Választási év közeledik! A Civil Közoktatási Platform fontosnak tartja, hogy a közvélemény megismerhesse a pártok oktatáspolitikai elképzeléseit. Éppen ezért meghirdettünk egy négy alkalomból álló rendezvénysorozatot, ahová meghívtuk a parlamenti választásokon indulni kívánó pártok képviselőit. A Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Lehet Más a Politika, a Liberálisok, a Magyar Szocialista Párt,  a Momentum, a Modern Magyarosrszág Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért és az Új Kezdet már elfogadta a meghívásunkat.

Minden alkalommal két, előre jelzett témában várjuk egy-egy párt álláspontjának rövid kifejtését, amelyre felkért szakértőink, illetve a közönség reagálnak majd. Fontosnak tartjuk, hogy világosan artikulálódjanak a – remélhetőleg meglévő –  közös pontok, mint ahogy azt is, hogy a köztük lévő nézetkülönbségek, hangsúlybeli eltérések egyértelművé váljanak. (A rendezvénynek nem célja úgynevezett "közös minimum" létrehozása.)

Mind a négy alkalom a sajtó nyilvánossága előtt zajlik majd.

Az 1. találkozó témái:

  1. Azonnali intézkedések. Melyek a legfontosabb, hétköznapokat érintő, gyakorlati lépések, amelyeket a választásokat követően haladéktalanul meg szeretnének tenni az iskolák működőképességének, a gyerekek és a pedagógusok tanulási – tanítási feltételrendszerének, illetve környezetének javítása érdekében?
  2. Fenntartás és autonómia. Hogyan gondolkodnak az egyes pártok az oktatásban érintettek közti felelősség-megosztásról, a legfontosabb szereplők szakmai autonómiájáról – mekkora szakterületi önállóságot kívánnak adni a jövőben az oktatási kormányzatnak, a helyi önkormányzatoknak és az oktatási intézményeknek? Hogyan képzelik el ennek tükrében az iskolarendszer fenntartói szerkezetét, irányítási rendszerét, tartalmi szabályozását? 

Várunk mindenkit, akit érdekel, milyen alternatívákat tudnak felmutatni a választásokra készülő pártok oktatáspolitikusai a közoktatás szereplői, illetve a társadalom számára!

Civil Közoktatási Platform

Helyszín

MÚOSZ
Vörösmarty u. 47/a., Budapest
Budapest, 1064 Magyarország
+ Google Térkép

Szervező

CKP
E-mail:
civilkozoktatas@gmail.com
View Szervező Website

Registztráció lezárult!