Home HírekHírek Nyílt levél Bencsik Andráshoz, Orbán Viktorhoz, Maruzsa Zoltánhoz, Pintér Sándorhoz és Hajnal Gabriellához

Nyílt levél Bencsik Andráshoz, Orbán Viktorhoz, Maruzsa Zoltánhoz, Pintér Sándorhoz és Hajnal Gabriellához

2022-11-17

A kormány oktatással, az oktatás szereplőivel kapcsolatos érzéketlenségéről, érdektelenségéről a sztrájktárgyalások alapján is pontos képet alkothatunk. De ha megnézzük, hogy mit engednek meg a kormánypárti médiaszereplőknek, még világosabb lehet, valójában milyen mély megvetéssel viseltetnek a pedagógusi hivatáscsoport iránt.

A Hír TV Sajtóklub című műsorában a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András minősíthetetlenül nyilatkozott többek között a pedagógusokról az október 23-i tüntetés kapcsán.

„Az a névtelen tanár, aki láthatatlanul ott állt emellett a fruska mellett a színpadon, az a névtelen tanár osztályokat fertőz meg, és még egyszer mondom: ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek, és ezek a szörnyetegek nevelnek föl egy szörnyeteg generációt, mert az a kislány azt hiszi, hogy ő valaki, nem tudja, hogy őt csak eszköznek használták.” Kifejtette, „nagyon-nagyon nagy baj van (a tanárokkal). Tesznek tönkre egy generációt módszeresen, és arra készülnek, hogy 15-20 év múlva, mikor ezek szavazóképesek lesznek, majd a Momentumot betolják a parlamentbe, mint kormánypártot, és akkor nekünk annyi (…) szeretném mondani, hogy ébresztő. Ébresztő, nagyon nagy baj van, megtalálták Magyarország gyönge pontját. Ez a szemét társaság, az SZDSZ föléledt.”

A pedagógusok nem tűrik sokáig, hogy lábtörlőnek használják őket. Ami a nemzeti keresztény értékek szellemében trágárkodó és a civilizációs emberi minimumokat alulról sem súróló csoportnak nincs, az a verbálisan megrugdosott embereknek, a pedagógusoknak van: méltóságuk.
 
Egy nem budapesti iskola felemelte a fejét, és azt mondta: ELÉG! Az intézmény vezetése nyílt levélben fogalmazta meg az ország és a terület felelősnek számító irányítói számára, hogy nem csupán feladatuk, de kötelességük is lenne nem tűrni ezt a beszédmódot. 
 
A levél megosztása mellett ez úton szólítjuk fel a választások által a közjó szolgálatával megbízottakat – és azokat, akik ez okból kerültek pozíciójukba -, hogy nyilvánosan határolódjanak el ettől a méltatlan és sértő beszédmódtól, és kérjenek elnézést a teljes pedagógusi hivatáscsoporttól.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab